top of page

ניתוח נתונים (Analytics) לסרטונים - למה זה חשוב?

 

רבים כבר שמעו על אנאליטיקס (Analytics) - ניתוח נתונים, ועל חלק מהשירותים החינמיים שניתן לעשות בהם שימוש, כגון אלה של גוגל, יוטיוב, ופייסבוק -  Google Analytics, Youtube Analytics, Facebook Insights.

 

אולם, לא כל העסקים מבינים את החשיבות של הכלים הללו וכיצד הם יכולים לעזור להם עם השיווק בעסק. רבים אף מרגישים בלבול ותסכול לגבי השימוש בהם.

 

אפשר להסתכל על כלי הניתוח כעל מעין ״כדור בדולח וירטואלי״, שבעזרתו ניתן ללמוד על קהל היעד של העסק. הם מאפשרים במידה רבה להיכנס לראש של הלקוחות הפוטנציאליים של העסק, ללמוד את ההתנהגויות שלהם, ולפעול בהתאם.

 

כלי המדידה והניתוח מאפשרים למדוד ולמקסם את פעילויות השיווק של כל עסק ועסק.

הם מאפשרים לו להיות יעיל יותר, לעבוד באופן חכם יותר ואף יכולים להקטין את עלויות השיווק.

ניתן לדעת אילו מהפעילויות בערוצי השיווק השונים (מדיה חברתית, בלוגים, שיווק באמצעות מייל, וידאו ועוד) עובדות טוב יותר מהאחרות, ועל ידי כך להסיק היכן להשקיע יותר משאבים, איזה ערוץ תורם יותר בהגעה אל היעדים שהוגדרו, ואיך אפשר לנהל את קמפיין השיווק באופן טוב יותר.

 

Video Analytics

 

 

וידאו:

ניתוח מידע שיווקי דרך וידאו הוא דרך מצוינת ללמוד על קהל היעד של העסק, על האופן שבו הוא צופה, ועוד.

 

המערכת של YouTube, למשל, מאפשרת ללמוד על נתוני צפיה בסרטונים, נתונים דמוגרפיים (גיל ומין) של הצופים בהם, כיצד הם הגיעו אל הסרטונים (האם דרך מנוע החיפוש של יוטיוב או דרך אתרים אחרים), הזמן הממוצע שהם צופים בכל סרטון, ועוד.

 

דוגמא לשימוש במידע ה Analytics:

אם בעל עסק מעלה לאינטרנט סרטון (למשל את סרט התדמית החדש שלו, סדרה של סרטוני תוכן, סרט הדרכה, וכו׳), ולאחר תקופה מסוימת (נאמר חודש) הוא בוחן את הנתונים של אותו סרטון ורואה שיש אחוז גדול של צופים ש״נוטשים״ אותו כבר בעשר השניות הראשונות שלו, הוא יכול להסיק מכך שהפתיחה אינה עובדת כמו שצריך והיא לא מספיק מעניינת.

מרגע זה, הוא יכול להחליט שהוא מבצע כמה שינויים בחלק הפתיחה, והופך אותו ליותר מעניין (יותר קצבי, מסקרן, מגרה להמשך הצפיה בסרטון, וכו׳).

 

ללא כלי הניתוח, לבעל העסק לא היתה כל אפשרות לדעת איך הצופים מתנהגים בעת הצפיה בסרטון, וקשה היה לו לקבל החלטה ולבצע שיפורים בהתאם.

 

כמובן שיוטיוב אינה האופציה היחידה.

ישנם שירותים נוספים שמספקים מידע מהסוג הזה (חלקם פחות, חלקם יותר), כמו Vimeo, Viddler ,Wistia ועוד.

 

לא משנה באיזה שירות תשתמשו, כדאי מאוד ללמוד את כלי הניתוח שהאתרים הללו מציעים.

מומלץ להשקיע זמן (לפחות פעם בשבוע) כדי לחקור מהיכן מגיעים הצופים שלכם, מה הם אוהבים בסרטונים שלכם ומה לא, אילו חלקים מהם יותר נצפים ואילו פחות, וכו׳.

 

בדרך זו, תוכלו ללמוד ולהפיק לקחים לסרטונים הבאים שלכם ועל ידי כך להגיע לתוצאות טובות יותר.

 

על מנת לגשת למערכת ניתוח הנתונים של יוטיוב ולבדוק את ״מאחורי הקלעים״ של הסרטונים שלכם, יש ללחוץ כאן.

(עליכם להיות מחוברים לחשבון הג׳ימייל שלכם כדי שהקישור יוביל לחשבונכם)

 

 

bottom of page