top of page

כיצד להתכונן כאשר באים לעורך וידאו?

אם החלטתם להשקיע וללכת לעורך וידאו*, על מנת שיערוך לכם מצגת וידאו מקצועית שתוצג באירוע שלכם, תוכלו להיעזר במאמר זה על מנת לייעל את תהליך העבודה מולו.

 

למה עורך וידאו מקצועי?

אומנם יש כיום תוכנות עריכה חינמיות שניתן לערוך איתן סרט חביב, אך הדבר עלול לקחת זמן, הרבה זמן, וסביר להניח שהתוצאה תצא פחות מרשימה מעבודה של עורך וידאו מקצועי אשר עובד עם תוכנות מקצועיות.

במקום להשקיע זמן ומחשבה יצירתית כיצד להפוך את המצגת שלכם לקצבית ומעניינת יותר, מרבית ההשקעה שלכם עלולה להיות בלמידת תוכנת העריכה, חיפוש באינטרנט אחר פתרונות לבעיות שיצוצו עם סוגי הקבצים השונים שייכללו במצגת (תמונות, קטעי וידאו, גרפיקה ועוד), ניסיון להוסיף ולטפל בכותרות שיופיעו במהלך הסרט, וכד'.

עבודה מול עורך וידאו תחסוך לכם את הזמן היקר הזה.

 

אורך המצגת

ראשית, כדאי להחליט כמה זמן אתם רוצים שיהיה אורכו של הסרט (דבר שמשתנה בהתאם לאירוע). זה ייתן לכם איזושהי אינדיקציה לגבי מספר התמונות שייכללו, מספר קטעי הווידאו והאורך שלהם, כמות השירים שאתם רוצים וכו'.

מצד אחד, אתם לא רוצים להציג סרט ארוך מדיי בחתונה של אחותכם ולהתיש את הקהל, אך מצד שני, אתם כן רוצים שלסרט יהיה מספיק תוכן שיועבר בצורה מעניינת וישאיר את הצופים עם העיניים על המסך ולא בצלחת האוכל שעל השולחן.

אם אתם מתלבטים לגבי הסוגיה הזו, תוכלו להתייעץ עם עורך הווידאו על מנת שייתן לכם, על סמך ניסיונו, כיוון רצוי לגבי אורכו של הסרט.

 

 

להלן מספר טיפים, שמומלץ לבצע מראש, לפני שמגיעים לעורך הווידאו:

 

הכרת חומרי הגלם:

  - פעמים רבות, העלילה או הסיפור העתידיים של הסרט, עלולים "לצוץ" ולעלות במהלך הצפיה בחומר הגלם. לכן, כדאי להכיר ולעבור על התמונות, קטעי הווידאו, ושאר חומרי הגלם שמהם אתם רוצים להרכיב את המצגת. בדרך זו, תוכלו לדעת ולהעריך אם תרצו לחלק את המצגת לתקופות, למשל, כאשר בתחילת כל תקופה תופיע כותרת שתעזור למקד את הצופים, או שתעדיפו לבנות מעין מיני-עלילה הומוריסטית מחומרי הגלם.

 

תמונות

  - חפשו תמונות מעניינות, ברורות, שיהיו בפוקוס ושקל יהיה להכיר את הדמויות המוצגות בהן. תוכלו לסרוק אותן בעצמכם ובכך לחסוך עוד הוצאות, או לתת לבעל מקצוע לעשות זאת עבורכם.

 

  - מספרו אותן לפי הסדר שאתם מעוניינים שהן תוצגנה במצגת.

למשל, בסדר כרונולוגי שלפיו התמונות מתקדמות - עם הגיל של הדמות המככבת.

 

וידאו

  - ישנם סוגים רבים של סרטוני וידאו, החל מסרטונים שמצולמים במצלמת הטלפון הסלולארי (למשל ברכות של בני המשפחה שצולמו במיוחד עבור המצגת), וכלה בסרטי 8 מ"מ ישנים שצולמו במצלמה של אבא.

את כל אלה ואף יותר, ניתן לשלב במצגת, מתוך ידיעה שעלולים להיות הבדלים בגודל ובאיכות של הסרטים שצולמו במצלמות השונות.

עם זאת, עורך וידאו מקצועי יידע להציע פתרונות יצירתיים שיפצו על ההבדלים הללו (למשל, להגדיל סרטונים שצולמו ברזולוציה נמוכה ולהתאימם לשאר חומרי הגלם במצגת, להשתמש ברקעים שונים, וכו').

 

  - מומלץ לתת לכל קטעי הווידאו שאתם בוחרים, שמות שיעזרו להבדיל בין חומרי הגלם (למשל, לתת לדיסק DVD שם כגון "דיסק 1, מסיבת פורים 1982" וכד').

 

  - לוגינג: פעולה זו הינה למעשה רישום הזמנים של קטעי הווידאו שאתם מעוניינים שיופיעו בסרטון. למשל, אם תרצו לכלול קטעים מסרט החתונה של הוריכם, יש לכתוב בצד, באיזה זמן בסרט מופיעים אותם קטעים (רישום של הדקות והשניות).

דוגמה: שם הדיסק - "החתונה של אמא ואבא". זמנים: 13:00 - 13:20 (דקה 13 עד דקה 13 ועשרים שניות), 15:23 - 15:40, וכד'.

 

פעולות אלו יעזרו לכם להתארגן טוב יותר עם חומרי הגלם שלכם (לאחר שצפיתם בהם, כמובן), להבין מה אתם רוצים לעשות איתו במצגת, ולחסוך לכם כסף בעלויות העריכה.

 

עלילה/סגנון

ישנן דרכים רבות לערוך מצגות וידאו, כאשר לכל סגנון יש את היתרונות שלו.

להלן מספר דוגמאות:

  - מצגת ברכות

  - סרטון וידאו עלילתי

  - סרט התפתחות כרונולוגי/מתקדם עם התפתחות הדמות המרכזית בו

  - ועוד

ניתן כמובן לשלב מספר סגנונות שונים בתוך סרט אחד.

 

מעניין או משעמם?

חשוב שהסרט יהיה מגוון, שיציג קטעים מזמנים שונים, ושתהיה איזושהי פעילות בקטעים האלה (גם בתמונות הסטילס ובעיקר בקטעי הווידאו). אומנם לראות אדם יקר יושב, כך סתם בלי לזוז, אומר משהו עבורכם, אך את הצופים האחרים שאינם מהמשפחה הקרובה, זה עלול לשעמם.

דרך נוספת לשמור על הגיוון היא בעזרת בחירה של כמה שירים שונים, ולא להשתמש באותו שיר לכל אורך הסרט. שינוי המוזיקה והקצב, משמעו גם שינוי בעריכה ובקצב שלה (שכן יש קשר הדוק בין השניים - עריכה ומוזיקה), דבר שירענן את הסרט שלכם ויוסיף עניין בקרב הצופים בו.

 

באיזה עורך וידאו לבחור?

  - מישהו שישב אתכם ויסביר לכם את השלבים של הכנת המצגת

  - אדם בעל סובלנות ורגישות כלפי הלקוח

  - אדם מקצועי ויצירתי שהתרשמתם מעבודותיו

  - אדם שברור ונהיר שיודע לעבוד עם מוזיקה - לחבר, לשלב, להנמיך ולהגביר במקומות הנכונים, להציע ולתרום מהידע והניסיון שלו בתחום.

  - אדם שיעמוד בזמנים שהוגדרו מראש

  - אדם שהמחירים שהוא מציע הוגנים

 

יש לזכור, כי אם החלטתם באיזה עורך וידאו אתם בוחרים, תוסיפו לזמן ההשקעה בסרט עוד חצי שעה/שעה כדי לשבת איתו לפני תחילת העבודה ולתת לו קצת רקע על האדם/נושא שעליו אתם מעוניינים לעשות את הסרט/מצגת. זה יעזור גם לו וגם לכם לבצע את העבודה באופן טוב יותר.

 

לסיכום, בניה של מצגת וידאו הינה עבודה שדורשת הרבה זמן והשקעה. חשוב להגדיר את הכיוונים הכלליים כבר בתחילת העבודה - היכן ומתי המצגת תוקרן (האם באולם, האם בחוץ, האם באור יום, וכד'), האורך הרצוי, ועוד.

בנוסף, חשוב לעבוד באופן מסודר עם חומר הגלם (שכן בדרך כלל יש הרבה ממנו).

מומלץ לרכז אותו במקום אחד (תמונות, DVD, קטעי עיתונות, ועוד), למספר אותו, ולתת לו שמות בהתאם.

 

לאחר מכן, כשהכול מוכן - אפשר להתחיל בעבודה היצירתית!

 

שיהיה המון בהצלחה!



 

* המאמר מתייחס הן לעורכי וידאו, והן לעורכות וידאו באותה מידה.

bottom of page